Gerbang Pengembaraan

sudahkah kita bersedia untuk pengembaraan hakiki?!

Melaka-Putrajaya-KL

Pagi tu kami bergerak dari Melaka jam 9am. Saya ikut tol Ayer Keroh menuju ke KL, dalam perjalanan kami singgah minum di hentian R&R Seremban dan kemudian ke Putra Jaya. Sampai di Putra Jaya, saya berhenti di dataran Putra Jaya, depan pejabat PM dan masjid Putra Jaya. Sambil melawat kawasan sekitar, saya beri penerangan kepada mereka tentang Bandar baru Putra Jaya ni, then turun ke bawah dekat tasik dengan menikmati pemandangan indah di kawasan tersebut. Setelah beberapa ketika kami menyambung perjalanan menuju ke Kuala Lumpur, sampai di KL saya singgah di medan ikan bakar Jln Belamy belakang istana Negara untuk makan tengah hari, seperti biasa saya akan buat pesanan ikan bakar dan 2-3 jenis lauk yang lain. Sebenarnya tugasan saya sudahpun habis pada waktu ini, tapi memandangkan waktu masih panjang saya mencadangkan supaya city tour untuk hari esok dilakukan pada hari ini, alasanya esok mereka boleh berehat panjang dan melakukan aktiviti sendiri, mereka kata cadangan saya sangat baik’ hehe, sebenarnya saya yang nak rehat esok, tak payah keja tapi claim sama jugak..

Lepas makan saya terus buat ‘city tour’, mula-mula istana Negara, kemudian Thean Hou Temple, then tugu Negara, Orchid garden, Masjid Negara, Stesyen kereta api, Dataran Merdeka, Jadi Batik dan akhir sekali KLCC view point. Sebelum hantar mereka ke hotel saya singgah dulu di restoran mamak Pelita di jalan ampang berdekatan KLCC, minum teh tarik, rasa papedom sambil berbual dan melihat-lihat orang ramai di situ. Selepas menghantar mereka ke hotel, saya pun pulang ke rumah di shah alam dengan perasaan yang senang hati..

Advertisements

May 19, 2009 - Posted by | my journey

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: